dimarts, 1 de maig del 2007

Comptes clars!



Els comptes de l'Ajuntament de Tavèrnoles dels darrers anys són clars: si algun any ha pujat la despesa ha estat perquè s'han aconseguit les corresponents subvencions (que han fet, doncs, augmentar també els ingressos) per afrontar obres i inversions de major envergadura (portada d'aigua, electrificació rural, enllumenat públic, remodelació de l'edifici consistorial i la Sala Polivalent...)

Si algun any hi ha hagut menys subvencions, simplement no s'ha fet volar coloms. El 2007, per exemple, és un any de menys ingressos i menys despeses. Perquè? Perque les grans ajudes de la Generalitat (PUOSC) i de la Dipuatció de Barcelona (Xarxa) ja s'han gestionat en els tres anys anteriors del mandat, 2004, 2005 i 2006.

Sabem del cert que els nostres pressupostos i la nostra comptabilitat municipal superarien de ple la prova de qualsevol auditoria externa, rigorosa i científica.

Com és habitual a l'inici del nou mandat municipal, a l'estiu d'enguany, es convocaran de nou ajudes i subvencions importants, per a la nova etapa de 4 anys que comença. Ara seria temerari pressupostar aquestes obres. Ho podrem de fer amb el nou equip de govern ja constituït, en el pressupost de 2008. Aquest és un simptoma més del bon funcionament de les finances municipals de Tavèrnoles.

D'altra banda -i important!- l'endeutament de l'Ajuntament és quasi nul i les despeses de personal (capítol I) són només el 28 % (És força habitual en molts municipis arribar a la ratlla del 40-50 %).

Nota: Informació sobre els darrers pressupostsos municipals aquí. També podeu demanar més informació a l'actual regidora d'Hisenda Pilar Muntal Parés.