divendres, 29 de juny del 2007

MANIFEST D’ERC de 29 de juny de 2007



El grup d’Esquerra Republicana de Catalunya, de Tavèrnoles després de guanyar les eleccions del 27 de maig de 2007 per majoria, va oferir al grup de CiU, amb bona voluntat i amb l’interès d’unificar el poble, dues regidories delegades per qui seria el futur alcalde i la participació voluntària en tots els grups de treball que es crearan a l’Ajuntament, en igualtat de condicions per a tots els membres tan d’ERC com de CiU.

L’únic requisit que es va demanar va ser els tres regidors de CiU votessin a favor de la investidura d’en Joan Roura Tena com a alcalde, tot i que ERC no ho necessitava, en disposar al ple de la majoria absoluta, d’acord amb els resultats electorals.

CiU no va acceptar la proposta i va votar a favor a Carles Banús Puigivila com a alcalde i va manifestar que preferia quedar-se a l’oposició. Ens varen manifestar també que des de CiU consideraven que el desenvolupament de les tasques municipals mitjançant grups de treball no era una fórmula efectiva.

Una setmana després CiU va fer marxa enrere i va creure que l’oferta d’ERC era viable.

Es va obrir així una negociació i CiU ha acceptat les regidories delegades per l’alcalde i la participació en grups de treball que ja ERC havia començat a preparar.

ERC potser ha demanar i demana, doncs, disculpes als seus electors ja que havia promès no donar regidories a CiU (si de cas tan sols una) si els regidors d’aquell grup no votaven a favor de Joan Roura Tena. La votació que es va fer el 16 de juny no es pot canviar.

Si ERC accepta ara aquesta nova situació és perquè creiem que així podrem millorar la relació entre veïns que simpatitzen per un i per l’altre grup i que és una bona manera de treballar per la unitat del poble.

Val a dir, però, que ens comprometem trencar la relació amb CiU dins l’Ajuntament si es donés el cas que els seus regidors i els veïns que a proposta seva participin en els grups de treballs deixessin de col·laborar positivament en el govern unitari que encetem.